lauantai 14. syyskuuta 2013

Pietarhovi ja shoppailua

Nyt on sitten jo ensimmäinen viikko takana päin. Sightseeing kierroksella en ole vieläkään ehtinyt käydä, mutta päästiinpä eilen pyörähtämään Pietarhovissa. Pietarhovissa oli kuulemma "vuoden upein tapahtuma." Kyseessä oli show, jossa oli yhdistetty valoja, ilotulituksia, musiikkia sekä Pietarhovin suihkulähteet. Näky olisi varmasti ollut mahtava.. mikäli nimittäin jotain olisi nähnyt. Paikalla oli kuitenkin niin paljon porukkaa, että itse tappina en juurikaan nähnyt muuta kuin ilotulitukset ja osan Palatsin seinälle heijastettavista valoefekteistä. Ei siis ollut ihan 600 ruplan arvoinen, mutta muuten mukava päivä kuitenkin :)
Pietarhovissa miulla kuitenkin oli jopa kamera mukana, joten yritän saada lisättyä myös hieman kuvia blogiini!

Tortsaina meillä alkoi myös venäjän tunnit. Ryhmät ovat pieniä (meidän ryhmässä on n. 10 opiskelijaa), joten uskon, että saan opetuksesta paljon irti. Opettajamme ei puhu lainkaan englantia, vaan kaikki keskustelu ja opetus tapahtuu venäjäksi. Nyt alkuun 4x45min tunnit tuntuvat melko raskailta ja intensiivisiltä, sillä minun täytyy koko ajan keskittyä kuuntelemaan, että pysyisin mukana. Uskon, että tämä kyllä helpottuu ajan myötä kun tottuu siihen, että opetuskielenä on suomen sijaan venäjä. Meillä on myös käynyt erittäin hyvä tuuri opettajan kanssa, sillä hän on todella mukava ja pitää tunnit täsmällisesti. Ihan kaikilla ei ole ollut yhtä paljon onnea tässä suhteessa.

Tänään käytiin myös vähän shoppailemassa tyttöjen kanssa Pietarin suurimassa ostoskeskuksessa (Galleriassa). Valitettavasti omaksi saaliiksi jäi kylläkin vain yhdet sukkahousut, eikä nekään ihan sellaset, mitkä olisin halunnu. Olis sieltä kyllä löytyny vaikka mitä, mutta tarviin kengät, joten en vielä tuhlannu rahaa mihinkään ylimääräseen. Tosin aion kyllä taas tehdä vaihdon lopussa täyspuhdistuksen ja tulla uusien vaatteiden kanssa takas Suomeen. Täällä kun on kaikki ihanat kaupat kuten Stradivarius, Bershka ja Topshop! :) En kyllä ymmärrä, mitä ne venäläiset muka Suomessa shoppailee... pah. Vaatteiden hinnat ovat aika lailla samalla tasolla kuin Suomessakin, vaikka ruoka ja esim. ulkona syöminen täälä onkin huomattavasti edullisempaa.

Tänään illalla meillä on tervetuloristeily. Hyppäämme klo 22.30 laivaan, joka kuljettaa meitä ympäri Pietaria, jotta näemme Pietarin kunnolla yöaikaan. Risteily kestää nelisen tuntia. Kirjoitan siitä sitten huomenna (tai maanantaina) lisää.
Kameraa tosin tuskin otan laivalle mukaan, joten kuvia on turha odottaa. Postailen iltamaisemia Pietarista sitten joskus kun ehdin lähteä kameraani kävelyttämään :)

Tässä muutama kuva Pietarhovista.









Sunset




Yleisöä odottelemassa shown alkua

1 kommentti:

  1. Wautsi wau! Varmaan vähän erilaisempi motivaatioki venäjän kieleen, ku se tapahtuu sen omalla kielellä! Omalla kohalla vois hieman turhauttaa alkuun, ku kuullun ymmärtäminen ei oo muutenkaan mun vahvuus, mutta eiköhän siihen tottuis! Tsemppiä!

    VastaaPoista