tiistai 10. syyskuuta 2013

Byrokratiaa ja hyötyliikuntaa

Alkuviikko Pietarissa on mennyt ravatessa paikasta toiseen käytännön asioita hoidellen. Täällä on jonoteltu milloin missäkin, ja koska liikkeellä samaan aikaan on n. 100 muuta vaihtaria, niin jonottamisessa tosiaan kuluu paljon aikaa. Asiaa ei myökään helpota se, että venäläiset eivät läheskään aina ole paikalla silloin kun näin on sanottu, joten täsmälliset suomalaiset saavat odottaa ainakin puoli tuntia ennenkuin varsinainen jonottaminen edes alkaa. Onneksi saamme kuitenkin vertaistukea saksalaisilta, joita täällä(kin!) on melko lailla paljon.

Olemme käyneet mm. kyselemässä multiviisumeista, kielitestistä, mahdollisuudesta seurata venäjänkielisiä luentoja kuunteluoppilaina, opiskelijakortista jne jne. Opiskelijakorttien tulisi olla valmiita ehkä huomenna iltapäivästä tai sitten ylihuomenna, mutta tämähän voi venyä aina uudelleen ja uudelleen seuraavaan päivään. Tosin ymmärtäähän tuon, koska reilun sadan opiskelijan asioiden pyöritteleminen ei onnistu nopeasti keneltäkään. KV-toimiston henkilökuntaa on myös hyvin vähän verrattuna esim. kotiyliopistoon.

Kameran kanssa en ole vielä päässyt liikkumaan yhtään, joten kuvia ei sen takia ole vielä ilmestynyt tännekään. Haaveissa olisi, että tässä piakkoin pääsisin kuvailemaan kaunista Pietaria ja sen siltoja, valoja yms. iltasaikaan, mutta kaikki päivät ja illat vain tuntuvat yllättäen täyttyvän ohjelmasta :D Lisäilen niitä kuvia sitten joskus kun sellaisia koneelle asti saan.

Eilen kävimme ostamassa kuntosalikortit ja sali on kyllä todella hieno! Paikan nimi on Fit Fashion, ja pakko sanoa, että on se kyllä hintansa väärti. Myös suurempi, miltä kuvissa näyttää! Voin kyllä suositella salia kaikille, jotka sen verran salista raaskivat maksaa. Meille oli neuvoteltu opiskelija/ryhmäalennus, joten maksamme salista 12 000 ruplaa neljältä kuukaudelta. Ilmeisesti salin oikea kuukausitaksa on n. kaksi kertaa sen, mitä me joudumme maksamaan.

Luulen, että hyväksi (ehkä jossain pisteessä myös petolliseksi) perinteeksi on hyvinkin muodostumassa ruokailu koulun ja salin lähellä sijaitsevassa lounasravintolassa, jossa myydään myös venäläisiä piirakoita. Selkanja-keitto, piirakka sekä jäätee maksavat yhteensä 202 ruplaa, eli n. 5€. Täällä muutenkin syö hyvin edullisesti erilaisissa Stalovajissa, jotka ovat eräänlaisia venäläisiä noutopöytiä (valitset linjastolta ruuan, salaatit, leivät yms. ja maksat siitä, mitä otat). Myös yliopistolla on oma Stalovaja, mutta kämppikseni mukaan ruoka sielä oli hyvin rasvaista, joten yliopiston ulkopuolisista stalovajista saa terveellisempää ja maukkaampaa ruokaa edullisempaan hintaan. Stalovajan ruoka maksaa suurin piirtein opiskelijalounaan verran.

Kävimme tänään myös toisessa asuntolassa, joka siis sijaitsee kampusalueella. Meidän asuntolassamme on huomattavasti ystävällisempi henkilökunta, ja täälläkin on siistiä ym. Meillä ei kuitenkaan ole kuin 1 jääkaappi 6 tai 7 huoneen kesken, eli samaan jääkaappiin tavaransa yrittää tunkea ainakin 12 henkeä. Lisäksi meidän huoneet on todella pieniä verrattuna toisen asuntolan huoneisiin, n. puolet pienempiä siis. Ja siitä huolimatta kämpät on jaettu kahden opiskelijan kesken. Toivomme vain, että pääsemme tosiaan lokakuussa muuttamaan uuteen asuntolaan, joka näytti todella hyvältä. Siellä on sitten vain yhden hengen huoneita, joten ainakin tavarat mahtuvat paremmin. Sitä odotellessa.
Muuten olen kyllä tosiaankin asuntolaan oikein tyytyväinen.

Pietarin keskustakaan ei ole vielä tullut kovin tutuksi, sillä asioita hoidellessa on mennyt niin paljon aikaa. Tänään ehdimme kuitenkin vihdoin pyörähtämään hieman kaupungilla ja jopa parissa kaupassa. Välimatkat ovat täällä kuitenkin todella pitkiä, joten kun lopulta pääsimme Pietarin suurimpaan kauppakeskukseen, ei meillä enää ollut sen pahemmin aikaa kuin energiaakaan kiertää kauppoja. Päätimme siis pitää shoppailupäivän lauantaina, sillä lauantai-päiväksi meillä ei vielä olekaan mitään ohjelmaa suunniteltuna. Lauantai-iltana sen sijaan meillä on tervetulo-juhlat jokilaivalla. Pietari illalla joelta käsin - maisemat tulevat olemaan huikeat! Harkitsen vahvasti kameran mukaan ottamista, mutta saatan ehkä myös vain tyytyä nauttimaan risteilystä ja seurasta, ja ottaa kuvat maista käsin.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa mukavalta toi jonottaminen.. Kiva homma, et se sali oli parempi ku odotit! Täytyyki tutkia netistä kuvia :) Kuhan alkuhässäkästä selviät, niin eiköhän ne kadut tuu tutuks ja kauppakeskukset ;)

    VastaaPoista
  2. Noh noh Anni ei me nyt niin kauaa olla jonoteltu! ;) Kiva että säkin pidät blogia!

    VastaaPoista