keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Arki alkaa (jos alkaa..)

Koulu on nyt alkanut kunnolla, sillä eilen alkoi venäjän tuntien lisäksi ensimmäiset luennot: Competitive strategies in Russia. Teoriasisältö luennoilla on varmaan aika peruskauraa; Porterit, PESTELit yms, mutta luennoitsija on hyvä, ja hän kertoo paljon Venäjään liittyviä esimerkkejä. Hän myös puhuu sujuvaa englantia, eikä aksenttikaan ole mitenkään korvia raastava :) Tosin meillä on ollut ko. ainetta vasta yhden kerran, joten voi olla, että asiaan mennään syvällisemminkin. Ainakin tämä ensimmäinen kurssi vaikuttaisi ok helpolta, sillä meillä on kahden viikon aikana, yhteensä kuutena päivänä muutama tunti luentoja ja kurssin lopussa on monivalintatentti (kuulemma helppo ja nopeasti tehty) sekä esitys case-ryhmätyöstä, jonka tarkemman ohjeistuksen saamme ilmeisesti tänään?

Vapaa-aika menee joko kavereiden kanssa hengaillessa taikka kaupunkiin tarkemmin tutustuessa, mikäli erinäisten asioiden hoitamiselta vain ehtii. Tänään (ja eilen!) yritin etsiä kyrillisten aakkosten näppäintarroja, mutta joko niitä vain ei löydy mistään tai sitten en saa itseäni ymmärretyksi. Uskomatonta, miten avuton olo sitä voikin olla. Toivottavasti kielen käyttäminen helpottuu pian (tähänhän ei kyllä ole muuta keinoa kuin sinnikkäästi jatkaa mongertamista, vaikkeivat paikalliset aina edes haluaisi ymmärtää :D). Yksi suomalainen tyttö vinkkasi kirjakaupan, josta hän oli löytänyt näppäintarrat, joten menen sinne huomenna. Jos niitä ei vieläkään löydy, joudun ehkä ottamaan itselleni mukaan tulkin :D

Myös valokuvien hankkiminen viisumia varten oli oma haasteensa, mutta onneksi valokuvauskioskin miehet olivat ystävällisiä ja asia tuli hoidettua. Toivottavasti kuvat ovat oikeanlaiset. Onneksi täälä on valokuvauskioskeja joka puolella, joten mikäli ko. kuvat eivät viisumiin kelpaisisikaan, niin voin vain kipaista seuraavaan ja toivoa, että sieltä tulee oikeanlaiset :D Kuvat eivät myöskään maksa kauheasti: 250r/8kpl.

Vierailin tänään myös Suomi-talossa, sillä kävin haastattelussa Suomalais-venäläisellä kauppakamarilla, ja aloitankin heillä harjoittelijana ensi viikon tiistaina. Työtehtävät ovat yksinkertaisia: käännöstöitä, suomenkielisten tekstien sujuvuuden tarkistamista, vieraiden vastaanottamista jne, mutta olen innoissani, sillä pääsen hieman tarkemmin tutustumaan siihen, millaista yhteistyötä suomalaiset ja venäläiset yritykset tekevät, ja mikä on SVKK:n rooli sen suhteen. Kielitaito luultavasti kehittyy myös harjoittelun aikana, sillä toimiston kielenä on lähtökohtaisesti venäjä.
Jos joku haluaa tietää lisää yhdistyksestä, tässä linkki suomenkielisille sivuille: http://www.svkk.fi/


Lopuksi vielä muutamia kuvia sunnuntaiselta kaupunkikävelyltämme :)

















1 kommentti:

  1. Kaunista kyllä on edelleen! Hui, toi kuulostaa kyl niin pelottavalta miten paljon tota kieltä tosiaan "joutuu" siel käyttämään. Mut sitähän varten sä sinne menit, et opit ;) Ja kiva juttu, et näkee ton, miten suomalaiset ja venäläiset yritykset toimii keskenään!

    VastaaPoista