perjantai 6. syyskuuta 2013

8,5h lähtöön

Kohta sitä sitten mennään! Allegro starttaa Helsingistä aikaisin aamulla ja yhdentoista maissa paikallista aikaa sukellankin sitten Pietarin sekamelskaan ja miltei täydelliseen kielelliseen sokeuteen. Aika tammikuun ensimmäisen motivaatiokirjeen kirjoittamisesta tähän lähtöä edeltävään iltaan on kulunut hurjaa vauhtia, enkä kyllä vieläkään todella ymmärrä lähdön todellisuutta. Itseni tuntien tajuan asian luultavasti keskellä yötä, enkä saa juurikaan nukuttua.

Lähtöjärjestelyistä en ole vielä kirjoittanut, mutta voin muutamia pointteja kirjata ylös tiedoksi niille, jotka mahdollisesti suunnittelevat vaihto-opiskelua Venäjällä. FINECin kanssa yhteistyö on toiminut yllättävän hyvin. Heillä on tuutori järjestelmä, kuten meillä täälä Suomessakin, joten Pietarin päässä on jo joku paikallinen, kenen puoleen voin kääntyä mikäli tulee kysyttävää. Informaatio on kulkenut myös sujuvasti. Totta puhuen odotin alusta asti jotain huomattavasti suurempaa kaaosta. Totuus luultavasti valkenee sitten vasta Venäjällä.

Viisumin sain kätevästi Venäjän viisumikeskuksen kautta. Vastailivat tiedusteluihin nopeasti ja asianmukaisesti, ja viisumi tulikin ihan ajallaan.

Ja matkustuspuolen Venäjälle olen tosiaan hoitanut aina niin "luotettavan" VR:n avulla, vaikka tarjolla olisi toki ollut muitakin vaihtoehtoja. Tällä erää totesin kuitenkin, että kaikkine kamoineni junalla matkustaminen on mielekkäämpää kuin venäläiseen bussiin hyppääminen. Aamu-Allegroon sai myös lipun sopivan edulliseen 39 euron hintaan, joten budjetti ei kaadu ainakaan vielä matkan tässä vaiheessa :)

Mutta sepä näistä tällä kertaa. Seuraavan kerran kirjoitan sitten ihan oikeaa asiaa Venäjän puolella, mikäli sielä on netti käytettävissä, kuten on lupailtu ;)
Loppuun vielä hieman hypetystä.... AAAAA MÄ EN VOI USKOA, ETTÄ LÄHDEN HUOMENNA PIETARIIN, WUHUU! (Ja tätä Maria joutuu kuuntelemaan ainakin seuraavat 2h, ennen kuin yritän saada edes vähän unta palloon ennen herätyskellon pirinää.)

3 kommenttia:

  1. Pidä itestäs huolta rakas! <3 Ja pidä hauskaa!! :D

    VastaaPoista
  2. Ihana Anni :) Nepsun kanssa jäätiin tänne palloilemaan, se kovasti yritti kaivaa sua patjan alta esiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi pientä.. Sano sille, että kyllä mä tuun taas kylään :)

      Poista