lauantai 7. syyskuuta 2013

Anteeksi, mutta mistähän täältä sai sitä ruokaa?

Ensimmäinen päivä Pietarissa on pyörähtänyt käyntiin ihan mukavasti. Junamatka meni ilman ongelmia, ja rautatieasemalla meitä oltiin vastassa, kuten oli luvattukin. Matkatavaroiden paljous vaikeutti hieman asuntolalle siirtymistä, mutta lopulta pääsimme sympaattiseen minibussiin, joka kuljetti meidät edes hieman lähemmäksi määränpäätämme.

Asuntolan suhteen koin hyvin positiivisen yllätyksen. Talo on vanha, mutta asuntola on siisti ja ihan hyväkuntoinen. Myös henkilökunta on hyvin sympaattista, ja puhuvat suhteellisen hyvin englantia. Mutta venäjääkin on kyllä päästy jo hieman treenaamaan. Asetuttuamme taloksi, lähdimme etsimään jotain syötävää. Kämppikseni (suomalainen myöskin) antoi vinkin paikasta, jonne voisimme suunnistaa lounaalle. Lähdimme siis ummikkoina uuteen kaupunkiin yhdessä parin muun suomalaisen kanssa etsimään ko. paikkaa. Aikamme pyörittyämme löysimme kuin löysimmekin kämppikseni mainitseman ruokapaikan. Ongelmana oli enää, että mites täältä sitten muka mitään tilataan. Lopulta löysimme ruokalinjaston tyyliin uni cafe, josta sai lämpimän ruuan kertomalla asiakaspalvelijalle mitä haluaa. Koska ei oikein tiedetty, mitä mikäkin on tai miten niitä tilaisi, niin syötiin kaikki kolme borsia ja jotain leipähässäkkää siihen sivuun. Mutta masut tuli täyteen, mikä onkin pääasia. Lounaan täällä saa aikalailla Suomen opiskelijaruokailun hinnalla, joten en kyllä usko, että tulee ihan mielettömiä määriä kokkailtua. Etenkään kun keittiössä ei valmiiksi ole MITÄÄN kokkausvälineitä, vaan kattiloista lähtien täytyy kaikki itse hankkia.

Tämä päivä on ollut melko kiireinen. Ollaan ehditty tehdä tarpeellisia hankintoja, mitä ei Suomesta asti jaksanu raahata, käyty yliopistolla rekisteröitymässä ym. Ja nytkin blogikirjoitus jää hieman lyhyeksi, sillä tunnin päästä lähdetään tervetulo-partyihin, eli tämä neiti hilpasee tästä nyt suihkuun yms. Blogin kirjottaminen korvasi nyt kevyet päikkärit, mutta onneksi huomenna on päivä uusi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti