maanantai 18. marraskuuta 2013

Kuulumisia pitkästä aikaa

Привет всем! 

Tässähän onkin vierähtänyt tovi jos toinenkin siitä kun oon viimeksi kirjotellu mtn. Tosin elämä täälä on tällä hetkellä melko arkea, eli suuria kirjottamisen aiheita ei edes ole. 

Ollaan nyt asuttu tasan kuukausi uudessa asuntolassa ja täytyy kyllä sanoa, että tämä on hieno! Tämä siis avattiin ihan meitä varten, remonttia on tehty vaivaset 7 viime vuotta ja edelleen on kyllä tekemistä. Projektin aikataulu on siis ilmeisesti ollu hyvin venäläinen :D Täälä meillä on jokaisella omat huoneet, mikä on tavallaan aivan loistavaa, mutta toisaalta täällä on myös hieman turhan helppo erakoitua. Plussaa on kuitenkin se, että skypeä tarvii mennä käyttämään käytävälle ja musiikin kuuntelu onnistuu, koska meillä on täällä jopa suhteellisen nopea nettiyhteys. Yritän ottaa jossain vaiheessa kuvia myös asuntolasta ja ympäristöstä. Kunhan kunnostaudun tälläkin saralla :D 

Muuten kurssit pyörii melko vauhdilla. Paljon esseitä, ryhmätöitä ja tulevia tenttejä. Mutta oudointa tässä on se, että tää kaikki on pian jo ohi! Enää kuukausi ja lähden joululomalle ja sen jälkeen onkin enää vain tammikuu jäljellä. Tammikuussa myös porukka on luultavasti karsiutunu paljon, koska suurin osa jengistä taitaa lähteä lopullisesti kotiin ennen joulua. 
Kursseista vielä sen verran, että taso on kyllä ollu vähän mitä on. Osa kursseista on todella hyvin organisoitu ja opettajat ammattitaitosia, mutta valitettavasti nämä kurssit taitaa olla pienemmässä roolissa. Me vaihtarit päästään täälä ilmeisesti myös aika paljon helpommalla verrattuna paikallisiin opiskelijoihin. Mutta toisaalta, niinpä tuo taitaa mennä ihan omassa kotiyliopistossakin. 

Viime viikon sunnuntaina käytiin Viipurissa. Ei ole sinnekää tullu lähettyä rajan läntisemmältä puolelta, niin oli ihan kiva käydä katsomassa. Vaikka ei kaupunki sinänsä mitenkään erikoinen ollutkaan, eikä suvulle historiallista taloakaan löytynyt arpomalla. Kierrettiin kuitenkin kaikki nähtävyyksiksi nimetyt rakennukset ja linna tietenkin. Lisäksi käytiin puistossa, jonka nimeä en muista. Sijaitsi kuitenkin jossain vähän keskustan ulkopuolella. Loppupäivästä alkoi sitten myös sataa vettä, joten tunnelma vähän latistu, mutta matkaseura ainakin oli hyvää :) 

Venäjä on kyllä muuten kumma paikka. Ensinnäkin liikennekulttuuri täälä on aika riskialtis (tosin pahempiakin olen nähnyt, mm. Georgiassa!). Liikennevaloista ajetaan läpi just tasan niin kauan, että risteävällä kaistalla vaihtuu vihreä valo. Vaikka siis omat valot jo punaset oliskin. Lisäksi välillä puikkelehditaan hyvin omistuisista paikoista ja autot parkkeerataan keskelle tietä. 
Toisekseen ollaan nyt nähty useampia erikoisia rakennus/remontti/siivous tilanteita. Koulun katolle mm. hilataan milloin mitäkin levyä käsipelillä, niin että palaset kolisee seinään ja ikkunoihin. Nähtiinpä myös joskus joku roikkumassa pelkän hyvin tavalliselta köydeltä näyttävän rakennelman päässä kerrostalon seinustalla maalaamassa/pesemässä ikkunoita. Ei oikein turvallisuussäännökset täälä taida olla samaa luokkaa kuin kotona. Tai jos onkin, niin niitä ei noudateta. Samaten kadulla saa todella varoa, jos joku alue on epämääräsesti aidattu jonkun sortin huomioteipiltä vaikuttavalla hökötyksellä. Sieltä nimittäin ihan tosissaan saattaa pudota tiiliskiviä niskaan. 
Ja kolmas seikka on tämä Venäjän byrokratia. Olen laittanu uuden viisumihakemuksen vireille melkein heti tänne tullessani ja sanottiin, että siinä menee n. 4 vkoa. Eipä ole vielä viisumia näkynyt.. Luotan kuitenkin siihen, että saan sen ennen kuin edellinen viisumi vanhenee ja mut potkitaan pihalle maasta! :D 

No mutta jos sitä viisumia ei ala kuulumaan, niin sitten nähdään varmaan arvattua aiemmin! 
Yritän kuitenkin päivitellä blogia vielä ennenkuin joudun maasta poistumaan :) Palaamisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti