perjantai 4. lokakuuta 2013

"Hyvin menee, mutta menköön!"

Huomenna tulee kuukausi täyteen täällä Pietarissa, ja aika on mennyt ihan liian nopeasti! Alkaa pikkuhiljaa tuntua siltä, että 5kk onkin liian lyhyt aika.. Mutta ei huolta äiti, kyllä mä tuun keväällä takaisin Suomeen kuitenkin ;)

Anyway: Takana on nyt jo ensimmäinen kurssi tentteineen (jos sitä nyt tentiksi voi kutsua). Tämän viikon lisäksi miulla on vielä 2 seuraavaakin viikkoa kursseista vapaata, eli käyn siis vain venäjän tunneilla sekä työharjoittelussa. Tosin siinäkin on joka päivälle jotain puuhaa, eli ihan riittävästi!

Tykkään todella paljon harjoittelupaikastani SVKK:lla, vaikka kielen kanssa onkin enemmän kuin vähän haasteita. Pääsääntöisesti toimiston kielenä on nimittäin venäjä. Itse olen kaikkien näiden kielten kanssa toimistolla totaalisen sekaisin, sillä osa porukasta puhuu minulle englantia, osa venäjää ja toisaalta osa taas suomea, joten en ikinä tiedä, että millä kielellä kenellekin pitäisi vastata.

Meidän työpaikan juristi (joka puhuu myös suomea) on innostunut kyselemään minulta erilaisia fraaseja ja sanoja suomeksi. Kuluneella viikolla hän pyysikin minua selittämään, että mitä tarkoittaa "Hyvin menee, mutta menköön." Noh.. mitenkähän tuon nyt sitten selittäisi henkilölle, joka ei äidinkielenään puhu suomea.. Etenkin kun lausahduksen merkitys riippuu myös kontekstista ja ironisessa tekstissä saattaa myös tarkoittaa täysin päinvastaista, mitä ensikuulemalta luulisi. Hox siis ystävät hyvät, olkaa niin kilttejä, älkääkä kirjoittako ulkomaisille kollegoillenne ko. lausahduksia, vaan käyttäkää selkeää ja ymmärrettävää  kieltä :D

Olen myös pikkuhiljaa alkanut kyseenalaistamaan oman kielitaitoni kehittymisen mahdollisuutta. Olen nyt ollut täällä kuukauden (eli 1/5 vaihdosta takana!), eikä miun venäjä ole kehittynyt olleskaan. Tästä huolestuneena olenkin päättänyt ottaa asiakseni sanavaraston kartuttamisen ja yritän myös parhaani mukaan tutustua venäläisiin. Venäläisiin opiskelijatovereihin ei kyllä oikein ole mahdollisuutta tutustua, sillä meidät kv-opiskelijat on totaalisesti eristetty paikallisista. Asumme eri asuntoloissa ja käymme eri luennoilla, jotka vielä järjestetään eri rakennuksessa venäläisten opiskelijoiden luennoista. Ainoat venäjänkieliset keskustelut käyn kaupassa ja ravintolassa, joten kielitaito junnaa melkolailla paikallaan..
Mutta ostin tänään erittäin söpön pienen (taskuun menevän) muistikirjasen, jonne kerään arkisanastoa kaupoissa, kahviloissa, kaduilla jne. Jos opettelen edes 5 uutta sanaa päivittäin, niin se tekee koko vaihdon ajalle jo 750 uutta sanaa :) Seuraava etappi olisikin sitten rohkeuden kerääminen ja pyrkimys oikeisiin keskusteluihin :D

Nyt lähden suihkuun ja laittautumaan, sillä juhlistamme ystävämme Marikan synttäreitä :) Jei, Onnea Marika <3


Nautin tänään myös ihanan aurinkoisesta säästä ja kävin kaupunkikierroksella (vihdoin kameran kanssa!), joten lisään muutamia kuvia loppuun, mikäli netti on armollinen.
Palaillaan kun asiaa tulee!

Verikirkko 


Menin katsomaan Eremitaasia ja se näytti tältä... 



Onneksi ihan koko rakennus ei kuitenkaan ollut remontin alla :)








Näkymää koulun sillalta



Suomi-talo (Työpaikka)



Yliopisto